dimarts, 26 de juny de 2007

El Drac dels mil caps...


L'ego es una entitat,una construcció mental que es fa passar pel nostre jo.Esta produïda per la socialització,que ens premia i castiga amb sentiments d'auto estima.Nomes existeix per comparació,analitza els esdeveniments passats(historia personal) i desprès la compara amb la dels demès.Aquesta comparació ens deixa sentint-nos millor o pitjor que els altres,però mai igual.
Sovint,ens vol fer creure que som millor que d'altres,tot i que de vegades com a estratagema subtil ens fa creure inferiors...
Si no competim amb els que ens envolten,ens castigara,però si sortim perdent d'aquesta comparació,defugira d'alguna manera la culpa.Fabricara justificacions del per que hem fallat.Potser no sempre sigui capaç de fingir superioritat,però inclòs amb un sentiment d'inferioritat com a parany,pot assegurar el seu domini.
I aquí es on sortim perden molt,dediquem una gran quantitat d'energia i atenció en el manteniment d'aquest monstre anomenat ego.Malgastem concentració,i el desenvolupament i l'aprenentatge personal s'atura.
Aqui comença la batalla.Per recuperar l'energia malbaratada per l'ego,tenim que cridar al jo superior.Aquest element no es competitiu,defensiu i maquinador.Te,per origen,superades aquestes juguesques mesquines.El jo superior busca l'auto estima des de una perspectiva interna que es basa en l'aprenentatge i el creixement.Recordeu,no per comparació amb ningú.
Afegir finalment,que si vius dominat per l'ego pots pujar-hi de peus,que et sentiràs ofès i a la defensiva la resta de la teva vida,cauràs constantment a les seves trampes,i faràs coses sovint estúpides...

Els mes observadors,aureu vist en aquest escrit aplicacions valuoses en la practica de l'escalada...esteu atents,sigueu conscients,i treieu l'espasa per tallar de soca arrel cadascun dels caps d'aquest drac en el mateix moment en que apareix.Penseu però, que és habil,i te mil formes diferents!.

5 comentaris:

lo company del Mus ha dit...

ara entenc el nom del blog.
es temps de reflexions...

Josep ha dit...

i de lessions chapi...ja texplicare en alguna entradeta propera lo del dit anular de la ma esquerra.fa un mes que estic parat(14 dies d'inmobilitzacio total),i avui man fet una ressonancia magnetica per saber que em passa,encara no ha millorat.
me solidaritzo en tu!.

un tal Pinxo ha dit...

va...que son excuses de mal pagado...jejej, segur que es perque te mates a pajes...ajjaja
anim...que segur que caurem tots algun dia..

edunz ha dit...

interessant el llibre, de fet, es pot aplicar a mil situacions de la vida mateixa....

Josep ha dit...

Veig que l'has llegit...És força útil.